Rituály dospělosti

Paperback, 278 pages

Czech language

Published Jan. 1, 1998

ISBN:
978-80-85911-34-3
Copied ISBN!
4 stars (2 reviews)

Mimozemšťané, kteří si říkají Oankali, zachránili Zemi. Za jistou cenu. Potřebují k životu neustálou genetickou výměnu… a lidé jsou pro ně nový materiál ke křížení. Odpůrci odmítají Oankali a snaží se žít svobodným životem v přírodě jako poslední generace sterilního lidstva. Stávají se z nich sebevražední divoši, kteří kradou a mrzačí polomimozemské děti, aby je mohli prohlašovat za vlastní. Akin je kříženec, mladý oankalský konstrukt, jehož tělo je mostem mezi světy. Vypadá jako člověk, ale pamatuje si, jaké to bylo v matčině lůně, umí ochutnávat molekulární struktury a dokáže zabíjet jedovatým dotekem…

Akin, unesený z oankalského domova, je uvržen do společnosti odpůrců, společnosti zoufalství, násilí a touhy – a hrdosti. Může své věznitele pochopit jedině tak, že se stane méně cizím; pomoci jim může jedině tak, že se stane více cizím. Akin může lidi bránit jen tak, že se stane Oankali. A jestli se o to pokusí, lidé ho zabijí.

5 editions

Review of 'Adulthood Rites' on 'Goodreads'

No rating

Compared to first book felt like nothing much happened in this one. I guess it's a bit more personal story, and I enjoyed where it went. In the first book it bothered me that it's such a given that every person ever just wants to pair up and make babies, but by this book my disbelief was already suspended enough that it didn't bother me as much.

avatar for JimLiedeka

rated it

4 stars