Nefertiti

Dödsboken , #1

Hardcover, 362 pages

Swedish language

Published Dec. 31, 2006 by Albert Bonniers Förlag.

ISBN:
978-91-0-011155-7
Copied ISBN!
4 stars (1 review)

Nefertiti, "den Perfekta". Mäktig, karismatisk och bedövande vacker; gift med den krumme farao Akhenaton. Tillsammans styrde de över ett väldigt imperium. Men Nefertiti försvann plötsligt och oförklarligt under sin makes regeringstid. Vart tog hon vägen, och varför? Här är berättelsen som söker svaret på denna gåta.

Egypten, 1300-talet före vår tideräknings början. Det vidsträckta och kulturellt högtstående imperiet styrs av faraon och hans gemål, den vackra Nefertiti. De har genomfört stora förändringar, skapat en ny stad och religion som ska rensa ut i det korrupta prästerskapet och förändra samhället. Lika älskad som avskydd och beundrad, är Nefertiti omvälvningarnas självklara nav. Men alldeles innan staden och dess tempel ska invigas viskas det i staden att den mytomspunna och undersköna drottningen är spårlöst försvunnen.

Rahotep är en ung kriminalkommissarie som är omtalad för att han med okonventionella och moderna metoder mästerligt löser sina fall. Han tillkallas för att lösa mysteriet med den …

1 edition